Knuthöjdsmossan

er et naturreservat etablert 1973 som ligger like nordvest for Hällefors (areal 100 hektar), lokalitet i Västmanland. Naturreservatet er et stort område med myr som inneholder en mange innsjøer og dammer, som gjør at myren har et rikt fugleliv. Knuthöjdsmossans myr er først og fremst kjent som en hekkeplass for Smålom, som bygger sine reir i dammene innenfor reservatet. Det er ikke så mye fisk der så fuglene må fly bort og få mat for seg selv og barna sine fra de større innsjøene. Fuglearter i område er også Stokkand, Krikkand, Kvinand, Vipe, Sandløper, Storspove, Enkelbekasin, Traner og Skogsnipe.

Det finnes også store sanddyner her. Sanddynene er tilholdssted for flere spesielle insekter.

Beste tiden å besøke Knuthöjdsmossan i april og mai.

I denne perioden fra 1 april til 15 juli er det kun lov til å gå på «boardwalk`n» som er lagt rundt hele det mest interessante område for ikke å forstyrre hekkingen og dyrelivet der.

Info Fra 

Länsstyrelsen i örebro län

Hvordan finne Knuthöjdsmossan

 

Kart over omeråde

 

Koordinater: Desimal grader (WGS84 Dato) Latitud: 59.7925, Longitud: 14.4823

Veibeskrivelse: Fra Hällefors ta vei 63 mot Filipstad. På Ovako sving til venstre mot Knuthöjdmossan. Ta til venstre igjen ved skiltet «Naturreservat». Parkeringsplass og informasjonsskilt ligger på høyre hånd.Vei beskrivelse:

Anbefaler overnatting på Knuthöjdsmossen – Hällefors Vandrarhem & Kanotcenter ligger 5 min unna, billig og hyggelig vertskap.

Trykk på bilde under og se bildene fra Knuthöjdsmossan

NM Høst 2015, Natur, Projeksjon og antatt

 

 

Litt info:

Smålom – Gavia stellata – Artsdatabanken

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *