Minner som aldri forsvinner

Reisefølge Stian (min sønn), Svein (min fetter) og jeg skulle ta en utrolig reise. Min 50 års gave. Reisen til Afrika, Serengetti til de ville dyrene vi kun hadde sett på Tv.

Oversikt over reisen, Safari & Zanzibar inkluderer
• Fly fra Norge til Kilimanjaro, inkl. transfer t/r
• 7 overnattinger i Tanzania med helpensjon
• Tarangire Nasjonalpark – flokker med flere hundrede elefanter
• Serengeti Nasjonalpark – på utkikk etter «The Big 5» (en ekstra dag på Serengeti)
• Besøk i Masai landsby
• Ngorongoro Krateret – et paradis for permanent 30.000 dyr
• Lake Manyara Nasjonalpark – treklatrende løver og store flokker med elefanter
• Fly fra Tanzania til Zanzibar, inkl. transfer t/r
• 5 overnattinger med halvpensjon på 5-stjernes Bluebay Beach Resort/Sultan Sands
• Fly fra Zanzibar til Norge

Detaljert timeplan for oppholdet vårt i Afrika

Reisen startet lørdag 30 juni 2012 kl. 17.25 fra Gardermoen, første stopp var Amsterdam 19.10. Etter en liten pause/venting gikk turen videre kl. 20.40 retning Nairobi. Etter 10 timer og 25 minutter landet vi på morgenen kl. 6,15+ 1 time, lang flytur. Men vi skulle videre. Et lite fly til Kilimanjaro flyplass. Etter venting igjen, reiste vi videre kl. 10.45 og var fremme på flyplassen etter en time.

Reiseplan
Utreise
30. juni kl. 17:25 avgang Oslo ankomst Amsterdam   Kl.19:10
30. juni kl. 20:40 avgang Amsterdam   ankomst Nairobi          Kl.06:15
01. juli kl. 07:40 avgang Nairobi          ankomst Kilimanjaro     Kl.08:40
 
08. juli Kl. 17:10 avgang Kilimanjaro ankomst Zanzibar       Kl.18:30

Hjemreise
13. juli Kl. 17:00 avgang Zanzibar ankomst Dar Es Salaam Kl.17:30
13. juli Kl. 23:35 avgang Dar Es Salaam ankomst Amsterdam   Kl.07:40
14. juli Kl. 10:20 avgang Amsterdam ankomst Oslo        Kl.12:10  

Endelig ferdig med flyturene. På flyplassen stod vår sjåfør Arnold og ventet, han skulle kjøre oss under hele oppholdet. Arnold hadde med lunsj til oss så det ble en stopp etter en stund.

Kjørte gjennom mange landsbyer, mange nye inntrykk å ta inn. Gjetere som passet familiens kuer og geiter, som ikke var mer en 5-6 år. Alle veldig hyggelige. Mye å se på.

Vår bil for turen, gammel men i topp stand.
Highview Hotel, vårt hotell. Filmet av Svein

Alle gleder seg til første dagen med Safari tur, vi besøker Tarangle National Park

Info om Tarangire National Park
Parken er artsrik med skiftende naturtyper fra sletter med sten og klipper til våtmarker, akasieskog og tettere områder langs vassdragene. I flere områder i parken finnes et stort antall baobabtrær,også kalt apebrødtrær. Her finner man store flokker med elefanter, kudu, svart nesehorn, oryx og klippespringer. De mange naturtypene gjør Tarangire National Park til en god fuglepark. Her finner man store flokker med elefanter, kudu, svart nesehorn, oryx og klippespringer. De mange naturtypene gjør Tarangire National Park til en god fuglepark. Her ser man ørner, papegøyer,
bietere, nesehornsfugler og mye annet. Tarangire National Park har et areal på 2600 kvadratkilometer og ligger 1,5 times k
jøretur fra Arusha.

Denne parken var flott, mange fine bilder. En ape kom inn gjennom vinduet i bilen og stjal eple til Arnold sjåføren vår. Veldig fornøyd med dagen og kom hjem sent til middag på hotellet med underholdning på kvelden.

Dag 2 i Afrika, kjørte vi til Serengeti via kanten på Ngorongoro Krateret. Vi var innom en Masai landsby.

Litt info om Serengeti National Park
Ordet Serengeti kommer fra masaispråket og betyr «endeløse sletter», en passende beskrivelse for landskapet med sine duvende gressletter. Serengeti er Tanzanias største og mest velkjente nasjonalpark, og ligger i den nordøstre delen av landet. 2 millioner dyr lever spredt over det
enorme slettelandet, stadig på vandring i søken etter gode beitemarker. Gnuer er i majoritet og utgjør hovedføden for løver og hyener. De stadig pågående vandringene til store flokker av gnuer og sebraer er en av hovedattraksjonene i Serengeti. Under regnperioden i mars til mai er flokkene spredte over den sydlige delen av området, mens når tørken kommer, begynner vandringene mot vest og nord, der det fortsatt finnes grøntområder.
Den største attraksjonen for mange besøkende er det store antallet løver som finnes i dette området. Bestanden er beregnet til omlag 2500 dyr. Andre dyr som lever på Serengetislettene er leoparder, geparder, hyener, sebra, elefant, giraff , bøffel, impala og thomsongaselle. Sletten er også hjemmet til opp mot 500 fuglearter.
Serengeti er Tanzanias nest største park etter Selous, med et areal på 14 763 kvadratkilometer.
Parken ligger ca 7 timers kjøretur fra Arusha. Mange av naturfilmene på TV fra Afrika har blitt filmet i Serengeti.

Vi kom frem til campen 19.30 i det solen gikk ned.

Denne med riktig navn på riktig sted fikk vi da vi kom frem etter en lang og innholdsrik dag. Og den var så kald at det rant av den. Fikk oss en dusj før middag

Enkel regningen fra oppholdet på Serengeti.

Slappet av etter middagen med å laste inn bilder på PC og lade batterier.

Bilder fra telte vårt i campen

Dag 3 i Afrika/ Serengeti, kjørere på lange sletter med lite dyr. Men så begynte det, fugler, slender mangoose, løver(2 hunner med 4 unger) og løve parring. Vi kjørte tilbake til Campen og spiste lunsj. Stian og Svein tok seg en lur mens jeg lastet inn bilder og så over kameraene. Så var det ut på ettermiddags safari, flotte bilder av cheetah/ geopard, leopard og masse mer. SE bildene under i galleriet.

Dag 4 i Afrika/ Serengeti, sto tidlig opp og kjørte fra leiren 6.30. Var tilbake i leieren ca. 17.00 med mange flotte bilder. Gleder oss til middag, ble en litt roligere kveld.

Dag 5 i Afrika / Serengeti, kjører ut 8.30 etter en frokost. Dagen startet med en liten kamp om maten mellom gribbe, ørn og hyenene. En leopard hadde fanget en antilope og dratt den opp i treet og forlatt den. Da begynte gribben og ørnen å slåss om denne, med en hyene ventende under treet. Det endte med at den falt ned fra treet og hyenen kom seirende ut av dette.

Reiste videre gjennom Serengeti, hadde lunsj og tok mange bilder. Reiste tilbake til Highview Hotel.

Da 6 i Afrika/ Ngorongoro Krateret, er fikk vi den siste på listen til de «fem store» nesehornet. Atter en flott dag.

Info om Ngorongoro krateret
Den mest kjente delen av Ngorongoro Conservation Area er Ngorongorokrateret som har et areal på ca 250 kvadratkilometer. Det tar omlag 4 timer å kjøre fra Arusha. Området er interessant geologisk sett, men lokker besøkende fremfor alt på grunn av den store konsentrasjonen av ville dyr i bunnen av krateret.
Man regner med at det finnes ca 25.000 dyr fordelt på 5O arter der inne. Under tørkeperioden emigreier visse dyr, fremfor alt sebra og gnu. Her er det gode muligheter til å få se løve, leopard, elefant, bøffel og sist men ikke minst det utrydningstruede svarte nesehornet. Man finner også en
mengde andre gressetere her som impala, thomsongazelle, elandaantilope og bavianer. Et stort antall flamingoer holder også tit i krateret. Her finnes et skogområde, en stor sjø, et par større våtområder, noen fossefall og et antall mindre spredte vannsamlinger. Kraterbunnen er i hovedsak flat og åpen, noe som gjør det enkelt å få øye på dyrene.
På veien mellom Ngorongorokrateret og Serengeti ligger den berømte Olduvai Gorge. Her har arkeologer funnet fossiler etter forhistoriske dyr i lagene av lava. Olduvai Gorge har et museum med rasteplass og man kan se ulike fuglearter.

Litt vasking av klær måtte til etter Serengeti

Dag 7 i Afrika/ Besøk i et barnehjem. Vi besøkte et barnehjem som var i programmet, som ikke lå så langt fra hotellet vårt. Vi kjøpte med oss 20 kg ris som vi ble anbefalt å kjøpe. Ris var dyrt og noe de trengte, det var mange norske som hadde gitt gaver til dette barnehjemmet.

Dag 8 i Afrika /Lake Manyara Nasjonalpark. Pakker, spiser frokost 7.00 og blir hentet kl. 7.30. Mange fugler i denne parken.

Info om Lake Manyara National Park
Lake Manyara National Park er en vakkert beliggende park med tett tropisk skog og åpen savanne, omgitt av bratte skråninger på vest- og nordsiden, og av innsjøen Manyara i sør. Parken er blant de minste i Tanzania och ligger mellom 900 og 1800 meter over havet.
Hovedattraksjonene her, er det rike fuglelivet og de mange elefantene. Er man heldig, kan man også få sett noen av parkens treklatrende løver. At løver klatrer i trær er uvanlig. Lake Manyara National Park har et areal på 325 kvadratkilometer, og det tar 2,5 timer å kjøre hit fra Arusha.

08. juli fra Arusha flyplass Kl. 17:10 avgang Kilimanjaro, ankomst Zanzibar       Kl.18:30

Bilder fra hotellet vårt på Zanzibar, Sultan Sands Island Resort

Turen vår til StoneTown og Prison Island

Hadde en flott tur til Stone Town og Prison Island. Gikk innom kjøttmarkedet hvor det ikke luktet vondt men stinket, ble anbefalt av guiden vår å ikke gå innom fiskemarkedet hvor vi som ikke var vant til lukten ikke ville klare det. Vi droppet fiske markedet, men så på fra utsiden og gikk innom frukt og grønnsaksmarkedet. Masse å se på, mange farger. Vi ble også ikke anbefalt å gå i Stone Town sine gater for oss selv. Det var en labyrint som man ikke kom seg ut av hvis man ikke var kjent. Eller et salgstriks for å selge oss en guide.

Litt om Stone Town

er en by med fremtredende historisk og kunstnerisk betydning i Øst-Afrika. Arkitekturen, som hovedsakelig daterer seg tilbake til 1800-tallet, gjenspeiler de ulike innflytelsene som ligger bak svahyrkulturen, og gir en unik blanding av arabiske, persiske, indiske og europeiske elementer. Av denne grunn ble byen utpekt som et UNESCOs verdensarvsted i 2000.

Turen starter på den gamle slaven Markedsplassen (Anglikanske kirken) gjennom de smale gatene, neste stopp vil være på bymarkedet hvor du kan se lokale Fiske- og fruktmarkedet, palassmuseet, museet, som er den største og høyeste bygningen i Stown Town aka Bait-ajab, et gammelt fort, Tippu Tip og Freddie’s Mercury’s House. En sjanse til å besøke Peace Memorial og Natural History Museum og mange flere.

Litt om Prison Island Tour

Fengselet – som nå eies av et hotell – ble bygget i 1893 og var opprinnelig ment å huse voldelige fanger fra fastlandet og syke mennesker.

Du vil få muligheten til å besøke skilpaddereservatet, som inneholder en stor koloni med gigantiske skilpadder importert fra Seychellene på slutten av 1800-tallet. Gjennomsnittsvekten til disse skapningene er 200 kg, og mange av dem sies å være over 150 år gamle. Det vil være en sjanse til å ta på skilpadden og ta bilder. Øya er også et hjem til en koloni med vakre påfugler.

For resten av turen kan du enten glede deg over det marine livet mens du snorkler rundt koraller som fanger Prison Island eller bare slapper av under den varme solskinnet, helt til du drar tilbake til Stone Town.

Klikk på bilde for å se flere bilder

Dykke tur i det Indiske hav

Dykke tur på Stian og Svein. Stian måtte ta litt kursing i basseng først, mens Svein har dykket mye og har dykkersertifikat. Jeg var dårlig i magen så jeg tok ingen sjanser. Det ble en flott tur og en ny opplevelse for Stian.

EN FOTTUR I JONZANI FOREST


Mere dyreliv så var en tur til Jozani Forest absolutt tingen for oss. Denne regnskogen er den eneste biten av opprinnelig regnskog som er igjen på øya. Skogen er hjem til de sjeldne, røde guereza-apene. Apene er forresten endemiske til Zanzibar, og er så søte at det er vanskelig å forlate dem. Forresten, apene er også meget sosiale og kommer gjerne ned fra trærne for å hilse på deg

Kolobusaper

Kolobusaper og Procolobus, to primatslekter i dyreapefamilien, tilhører underfamilien bladaper.

UTTALE: kˈolobusaper OGSÅ KJENT SOM: Colobus

Av mange er de regnet som de vakreste apene. Pelsen er fløyelsbløt, varierende i farge, som regel svart, men også rødlig hos noen arter. Hvit til lysegrå rundt ansiktet, på de nakne sitteputene, manken og ytterst på halen. Kroppen er ca. 70 cm lang, halen ca. 75 cm, den store, oftest hvite, haledusken ikke medregnet. De lever av blad og frukter og forekommer i regnskoger i Afrika.  Fra Store norske leksikon

Bildene fra Regnskogen og røde Colobus gueraza-aper

Etter dette gikk reisen hjemover med to mellomlandinger:

Hjemreise
13. juli Kl. 17:00 avgang Zanzibar ankomst Dar Es Salaam Kl.17:30
13. juli Kl. 23:35 avgang Dar Es Salaam ankomst Amsterdam   Kl.07:40
14. juli Kl. 10:20 avgang Amsterdam ankomst Oslo        Kl.12:10

Vi var veldig fornøyd med tur, bo, mennesker, mat og opplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *