Fossekall, elvekonge eller vannstær er en art i fossekallfamilien, som inkluderer kun fem arter i samme slekt. Arten overlever i kraft av elleve underarter, hvorav nominatformen hekker i Skandinavia. Arten ble i 1963 kåret til Norges nasjonalfugl etter en lytteravstemning i NRK. 

Vitenskapelig navn: Cinclus cinclus

Norsk(e) navn: fossekall, elvekonge, vannstær

Utbredelse: Arten foretrekker rennende klart ferskvann, bekker, elver og fossestryk, men finnes også langs stillestående vann. Hekker som oftest i steinete klipper eller på kunstige steder, som broer og lignende.

Vekt: 62 g (Voksen) 

Fossekallen Lengde: 18 cm

Mer info om Fossekallen klikk her Store Norske Leksikon

Se alle Fossekall bilden her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *